Un zâmbet frumos atrage toate privirile și îți oferă un plus de încredere. Din păcate, o igienă orală deficitară sau diverse afecțiuni pot provoca deteriorarea dinților și pot duce la numeroase probleme.
Soluțiile moderne pentru reabilitarea zâmbetului îți oferă posibilitatea de a te bucura din nou de fiecare întâlnire și de fiecare masă alături de cei dragi. Coroanele dentare imită dinții naturali și îți permit să mănânci din nou alimentele preferate și să zâmbești fără complexe. Citește acest articol pentru a primi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări referitoare la coroanele dentare.
Ce sunt coroanele dentare?
O coroană dentară este o soluție modernă pentru reabilitarea dentară atunci când te confrunți cu dinți rupți, ciobiți sau cariați. Coroana se plasează pe întreaga suprafață a dintelui și îl acoperă, după ce dentistul îndepărtează o cantitate mică de smalț.
Tehnicienii dentari realizează coroane dintr-o varietate de materiale, inclusiv rășină, metal și porțelan. Pentru rezultate cât mai bune atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, apelează la o clinica dentara de încredere.
Când ai nevoie de o coroană dentară?
Există câteva situații în care medicii stomatologi recomandă coroanele dentare, cum ar fi:
- dinți rupți sau ciobiți – odată ce un dinte este ciobit, crăpat sau rupt, este important ca acesta să fie reparat pentru a preveni infecțiile. Deoarece dintele este deja deteriorat, scopul este acela de a minimiza riscurile și de a preveni ruperea ulterioară;
- dinte deteriorat – dacă un dinte este cariat până la punctul în care afectează dinții vecini, coroana dentară previne răspândirea bacteriilor în alte zone ale gurii;
- plombă mare – plombele mari și vechi nu sunt sigure, astfel că o coroană dentară poate înlocui cu succes obturația și, pe lângă rezistență, oferă și un aspect mai frumos.
Cât rezistă o coroană dentară?
O întrebare comună în rândul pacienților este legată de cat rezista o coroana dentara. În timp ce coroanele dentare sunt soluții de lungă durată, acestea sunt totuși structuri temporare. Durata lor de viață depinde de materialul ales, de natura problemei pe care o abordează și, foarte important, de obiceiurile de igienă.
În medie, durata de viață a coroanelor dentare este de 10-15 ani, perioadă după care coroana ar trebui să fie înlocuită. Pentru informații corecte și relevante, întreabă medicul stomatolog, deoarece unele clinici oferă garanții și pentru perioade mai lungi de timp, în funcție de materialul din care este fabricată coroana dentară.
Cât costă o coroană dentară?
Prețul unei coroane dentare diferă în funcție de materialul ales. Coroanele metalo-ceramice sunt mai ieftine, în timp ce coroanele EMAX costă mai mult, însă vin și cu multiple avantaje. Este important să discuți aceste detalii cu medicul dentist atunci când acesta concepe planul de tratament.
Apelează cu încredere la clinica stomatologică DentArbre. Ne mândrim cu sute de pacienți care zâmbesc din nou cu încredere datorită rezultatelor excepționale pe care le obținem. Echipa medicală tratează cu empatie și profesionalism fiecare caz în parte, asigurând tratamente eficiente, fără durere și cu recuperare cât mai rapidă.